recepty z Estonska

Kapr s cibulí

polovina kapra

2 středně velké cibule

olivový olej

hladká mouka

sůl

zakysaná smetana

čerstvý kopr

¼ lžičky mletého černého pepře

Cibule nakrájíme na kolečka a osmažíme dozlatova. Polovinu kapra očistíme, opláchneme a osušíme. Posolíme, obalíme v hladké mouce a osmažíme v oleji z obou stran. Namícháme zakysanou smetanu s vajíčkem a s koprem. Přidáme smaženou cibuli, osolíme a opepříme. Zapékací misku vymažeme olejem a položíme do ní rybu. Takto připravenou rybu pokryjeme cibulovou směsí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut na 160°C. Po vyjmutí z trouby ihned servírujeme.

Kontakt

Mgr. Jindřich Částka Kvasejovice 39
25791 Sedlec - Prčice
777663153 budul1@centrum.cz