Hopper

Appa (Hopper)

krok 1:

250 gramů rýžové mouky

¼ lžičky droždí

1 lžička cukru

půl hrnku vlažné vody

Prosejeme mouku, droždí a cukr rozpustíme ve vlažné vodě a necháme 15 minut v klidu. Pak přidáme směs do proseté mouky a pořádně prohněteme. Přikryjeme a necháme 30 – 45 minut odpočívat

krok 2:

350 ml kokosového mléka

¼ lžičky jedlé sody

když je těsto vykynuté, rozmícháme jej v kokosovém másle a přidáme jedlou sodu

krok 3:

pánev pro přípravu hoppers

sezamový olej

Pánev zahřejeme, pomažeme olejem. Pak do takto připravené pánve nalijeme trochu těsta a kroužením pokryjeme těstem stěny pánve. Na dně zůstane silnější vrstva těsta. Přikryjeme pokličkou. Pečeme, dokud vrchní okraj těsta nezhnědne. Pak hopper vyklopíme na talíř.

Vaječný Hopper

1 vejce na jeden hopper

Postupujeme podle výše zmíněného receptu a po vlití těsta do pánve a jeho rozprostření po stěnách, klepneme na dno do těsta jedno vejce. Zapečeme v pánvi stejně jako hopper bez vejce.

 

Poznámka: Pánev na hopper je pánev miskovitého tvaru s pokličkou. Upečený hopper má miskovitý tvar stejně jako pánvička, ve které se dělá.

Kontakt

Mgr. Jindřich Částka Kvasejovice 39
25791 Sedlec - Prčice
777663153 budul1@centrum.cz