Appa (Hopper)
krok 1:
250 gramů rýžové mouky
¼ lžičky droždí
1 lžička cukru
půl hrnku vlažné vody
Prosejeme mouku, droždí a cukr rozpustíme ve vlažné vodě a necháme 15 minut v klidu. Pak přidáme směs do proseté mouky a pořádně prohněteme. Přikryjeme a necháme 30 – 45 minut odpočívat
krok 2:
350 ml kokosového mléka
¼ lžičky jedlé sody
když je těsto vykynuté, rozmícháme jej v kokosovém másle a přidáme jedlou sodu
krok 3:
pánev pro přípravu hoppers
sezamový olej
Pánev zahřejeme, pomažeme olejem. Pak do takto připravené pánve nalijeme trochu těsta a kroužením pokryjeme těstem stěny pánve. Na dně zůstane silnější vrstva těsta. Přikryjeme pokličkou. Pečeme, dokud vrchní okraj těsta nezhnědne. Pak hopper vyklopíme na talíř.
Vaječný Hopper
1 vejce na jeden hopper
Postupujeme podle výše zmíněného receptu a po vlití těsta do pánve a jeho rozprostření po stěnách, klepneme na dno do těsta jedno vejce. Zapečeme v pánvi stejně jako hopper bez vejce.
Poznámka: Pánev na hopper je pánev miskovitého tvaru s pokličkou. Upečený hopper má miskovitý tvar stejně jako pánvička, ve které se dělá.