Zeleninový pilav

Zeleninový pilav

krok 1:

0,5 kg rýže

1 kostka bujónu

4 tobolky kardamonu

4 hřebíčky

2,5 cm kousek skořice celé

voda

Uvaříme rýži společně s bujónem a kořením

krok 2:

3 stroužky česneku

2,5 cm kousek zázvoru

Česnek a zázvor nastrouháme a dáme stranou

krok 3:

125 g mrkve

125 g hlávkového zelí

125 g pórku

2 zelené čili papričky

Výše uvedenou zeleninu nasekáme na kousky

krok 4:

2 lžíce přepuštěného másla

125g cibule

2,5 cm rampy

2,5cm citrónové trávy

troška karilístků

Přepuštěné máslo zahřejeme na hluboké pánvi a osmažíme na něm cibuli s bylinkami, dokud není cibule dozlatova. Pak přidáme připravenou nasekanou zeleninu.

krok 5:

1,5 lžičky srí lanského kari

česnek se zázvorem připravený v kroku 2

půl lžičky pepře

lžička máku

lžička mletého chilli

půl lžičky šafránu

lžička soli

Veškeré ingredience z pátého kroku postupu přidáme na pánev

krok 6:

5 lžic kečupu

půl lžičky růžové tresti

Na pánev přidáme připravenou rýži, kečup a růžovou tresť a dobře promícháme.

 

Kontakt

Mgr. Jindřich Částka Kvasejovice 39
25791 Sedlec - Prčice
777663153 budul1@centrum.cz