Recepty Srí Lanské kuchyně jsou překladem z anglického vydání knihy Sri Lankan Cookery od autora Manela Ratnatungy, kterou jsme pořídili v Kandy. Místy jsou okořeněné vlastními poznatky, nebo zkušenostmi při vaření těchto jídel. Veškeré ingredience v ČR neseženeme, ale některé je třeba mít, pokud chceme docílit originální srí lanské chuti. Jedná se hlavně o kari lístky (curry leaves), listy keře muraja (Murraya koenigii), které se přidávají téměř do všech srí lanských kari pokrmů. Nejlepší je jejich použití v čerstvém stavu, ale můžeme použít i sušené. U nás se dají sehnat například zde. Dobré je mít i originál směs srí lanského karikoření, ale můžeme si ho i vyrobit (jeden z receptů). Jen málo který pokrm na Srí Lance není pálivý. Je to dáno přídavkem pro náše končiny dosti značného množství chilli. Tuto ingredienci však můžeme přizpůsobit vlastní chuti, pokud vaříme my sami.