Roti

Roti

2 hrnky pšeničné nebo opražené rýžové mouky

1,25 lžičky soli

4 lžíce másla

2 hrnky drceného kokosu

voda

1 červená cibule

1-2 zelené čilipapričky

drcené sušené ryby (Maldive fish)

Smícháme mouku, sůl a máslo, přidáme kokos a za postupného přidávání vody hněteme, dokud nevznikne jemné těsto. Z těsta vytvarujeme čtyři bochánky, které rozválíme do placek. Můžeme si pomoci dvěma papíry na pečení – jedním pod těstem a druhým nad těstem, aby nedošlo k přichycení těsta na pracovní desku, nebo na váleček. Placku upečeme nasucho na pánvi na mírném ohni. Když je jedna strana hotová, placku obrátíme a opečeme i z druhé strany. Hotová placka by měla mít skvrnitý vzhled.

Podle chuti můžeme do těsta přidat najemno nakrájenou cibuli, najemno nakrájené zelené chilli papričky a drcené sušené ryby pro obohacení chuti.

Roti můžeme dělat z opražené rýžové mouky, nebo z pšeničné mouky. Tradiční přílohou je chilli sambol, nebo kari náplň s bohatou chutí srí lanského koření.

Kontakt

Mgr. Jindřich Částka Kvasejovice 39
25791 Sedlec - Prčice
777663153 budul1@centrum.cz