Roti
2 hrnky pšeničné nebo opražené rýžové mouky
1,25 lžičky soli
4 lžíce másla
2 hrnky drceného kokosu
voda
1 červená cibule
1-2 zelené čilipapričky
drcené sušené ryby (Maldive fish)
Smícháme mouku, sůl a máslo, přidáme kokos a za postupného přidávání vody hněteme, dokud nevznikne jemné těsto. Z těsta vytvarujeme čtyři bochánky, které rozválíme do placek. Můžeme si pomoci dvěma papíry na pečení – jedním pod těstem a druhým nad těstem, aby nedošlo k přichycení těsta na pracovní desku, nebo na váleček. Placku upečeme nasucho na pánvi na mírném ohni. Když je jedna strana hotová, placku obrátíme a opečeme i z druhé strany. Hotová placka by měla mít skvrnitý vzhled.
Podle chuti můžeme do těsta přidat najemno nakrájenou cibuli, najemno nakrájené zelené chilli papričky a drcené sušené ryby pro obohacení chuti.
Roti můžeme dělat z opražené rýžové mouky, nebo z pšeničné mouky. Tradiční přílohou je chilli sambol, nebo kari náplň s bohatou chutí srí lanského koření.