Rybí Moligatanni
krok 1:
1 rajče
250 gramů ryby s kostí
600 ml vody
Spaříme rajče, oloupeme ho a rozmixujeme. Vzniklým pyré potřeme rybu a vaříme, abychom získali bohatý rybí vývar
krok 2:
1 polévková lžíce popuštěného másla
1 cibule
10 karilístků
1 lžíce mletého curry
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky fenyklu
troška šafránu
¼ lžičky píchavice řeckého sena
Na hluboké pánvi zahřejeme popuštěné máslo a lehce osmažíme ingredience z kroku 2.
krok 3:
připravený rybí vývar bez kostí
¾ lžičky soli
150 ml kokosového mléka
šťáva jednoho citrónu
Do pánve přidáme vývar, sůl, kokosové mléko a šťávu z citrónu. Dobře promícháme a odstavíme z ohně.