Zeleninový pilav
krok 1:
0,5 kg rýže
1 kostka bujónu
4 tobolky kardamonu
4 hřebíčky
2,5 cm kousek skořice celé
voda
Uvaříme rýži společně s bujónem a kořením
krok 2:
3 stroužky česneku
2,5 cm kousek zázvoru
Česnek a zázvor nastrouháme a dáme stranou
krok 3:
125 g mrkve
125 g hlávkového zelí
125 g pórku
2 zelené čili papričky
Výše uvedenou zeleninu nasekáme na kousky
krok 4:
2 lžíce přepuštěného másla
125g cibule
2,5 cm rampy
2,5cm citrónové trávy
troška karilístků
Přepuštěné máslo zahřejeme na hluboké pánvi a osmažíme na něm cibuli s bylinkami, dokud není cibule dozlatova. Pak přidáme připravenou nasekanou zeleninu.
krok 5:
1,5 lžičky srí lanského kari
česnek se zázvorem připravený v kroku 2
půl lžičky pepře
lžička máku
lžička mletého chilli
půl lžičky šafránu
lžička soli
Veškeré ingredience z pátého kroku postupu přidáme na pánev
krok 6:
5 lžic kečupu
půl lžičky růžové tresti
Na pánev přidáme připravenou rýži, kečup a růžovou tresť a dobře promícháme.